Urządzenia i Akcesoria
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 sztuk
Składniki
Konfitowane nogi z kaczki
-
6 gałązek mieszanych ziół, świeżych np.: rozmarynu, tymianku, szałwii
-
1500 g oleju rzepakowego
-
2 nogi z kaczki, ze skórą, z kością (łącznie ok. 600 g)
Miniquiche'e
-
100 g białego wina
-
100 g oliwy z oliwek
-
300 g mąki pszennej
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczka soli
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
45 g pomidorów, suszonych odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 jajka
-
60 g mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
391.1 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
1269.8 kJ /
303.3 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
20.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48h
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1h 50min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1h 15min
Chutney z mango
40min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3h 40min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2h
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8h 45min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min